Taurul

Constelaţia Taurului se găseşte pe ambele părţi ale orbitei eliptice a Soarelui, reprezentând astfel unul dintre cele 12 semne astrologice ale zodiacului. Această constelaţie este văzuta pe cerul de iarnă, ​​mai ales în jurul lui decembrie şi ianuarie, şi este extrem de uşor de observat, datorită naturii pronunţate a multora dintre frumoasele sale stele.
 
Formă şi poziţie:Taurul
Constelaţia apare pe cer în forma unui taur şi poate fi găsită la nord-est de proeminenta nebuloasă Orion. Printre caracteristicile sale cele mai notabile sunt formaţiunile de stele în formă de "V", cunoscute ca Hyades, care alcătuiesc capul taurului. Ochiul taurului este delimitat de strălucirea roşiatică a stelei Aldebaran. Vârful de corn este reprezentat de steaua Elnath, a două cea mai strălucitoare stea din constelaţia Taurul, care se află în direcţia est faţă de Hyades. În cele din urmă, grupul relativ tânăr de stele cunoscute sub numele de Pleiade este situat în apropiere de Elnath.
 
Ascensia dreaptă: 18h 40m la 20h 35m
Declinaţia: -2 la +31°
 
Cea mai luminoasă stea: Aldebaran
 
Mitologie:
În mitologia greacă, regele zeilor Zeus a fost fermecat de frumoasa Europa. Zeus a decis că vrea să o seducă pe Europa, aşa că a luat forma unui taur alb mare. În timp ce Europa era la cules de flori, a văzut acest taur impresionant şi s-a aşezat pe spate şi a început să-l mângâie. A devenit atât de preocupată de această activitate încât nu a observat că s-a pus în mişcare. Au călătorit departe, în cele din urmă ajungând pe insula Cretă. Odată ce au ajuns pe Creta, Zeus s-a arătat a fi zeu, după care el a făcut-o pe Europa regina Cretei. În comemorarea transformării lui într-un taur, Zeus a creat constelaţia Taurului.
 
Semnificaţie astrologică: Cei născuţi sub semnul taurului au ca element pământul ceea ce îi face practici. Ei, ca şi Zeus, sunt pasionali şi romantici. Îşi găsesc fericirea în timp şi îşi construiesc cu răbdare o viaţă de succes pentru ei şi familiile lor.
 
Cel mai bun timp să fie observată: Iarna
 
Constelaţii vecine: Vizitiul, Perseu, Berbecul, Balena, Râul, Orion, Gemenii