Girafa

Girafa este o constelaţie minunată într-o zona mai întunecată a cerului nordului. Regele Etiopiei, Regina Etiopiei, Perseu sunt vecinii săi, precum şi Ursa mare, Ursa mică şi Dragonul. Girafa este o "constelaţie modernă", care a fost introdusă pentru prima dată în 1612 de către Petrus Plancius, un olandez. El a adăugat-o ca un aşa-numit model de umplere.
 
Formă şi poziţie:Girafa
Girafa se potriveşte discret între constelaţiile mai proeminente precum Ursa mare, Regina Etiopiei şi Boarul. Această constelaţie deţine câteva obiecte interesante de observat: galaxiile din apropiere şi, de asemenea, supergiganti galbeni şi albaştri. De exemplu, Alpha Camelopardalis, o supergiganta la mii de ani lumina depărtare.
 
Ascensia dreaptă: 3h 15m la 14h 27m
Declinaţia: +52 to +86 grade
 
Cea mai luminoasă stea: Beta Camelopardalis
 
Mitologie:
Această constelaţie nu are nici un fundament mitologic, deoarece este una dintre constelaţiile moderne. Stelele Girafei au fost asociate cu vechiul. Nu mai devreme de 1612 Petrus Plancius a numit această constelaţie un "model de umplere", şi prin această a primit numele de "Girafa", care a fost numele modern al "Camelopardalis".
 
Cel mai bun anotimp pentru observare: Tot anul
 
Constelaţii vecine: Dragonul, Ursa mică, Regele Etiopiei, Regina Etiopiei, Perseu, Vizitiul, Linxul, Ursa mare