Fecioara

Constelaţia Fecioarei este o constelaţie foarte mare, localizată chiar pe ecliptic (linia pe care Soarele o urmăreşte de-a lungul cerului pe o perioadă de un an); din acest motiv aparţine celor 12 semne ale Zodiacului. Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale constelaţiei Fecioarei este marele mănunchi de galaxii, conţinând aproximativ 2000 de galaxii.
 
Formă şi poziţie:Fecioara
Constelaţia Fecioarei este o constelaţie deosebit de mare, fiind întrecută doar de constelaţia Hidra. Fecioara este poziţionată între constelaţia Leul (Leo) şi constelaţia Balanţa(Libra). În formaţie, constelaţia Fecioara apare ca o femeie care şede.
 
Ascensia dreaptă: 11h 37m la 15h 11m
Declinaţia: -23 la +14°
 
Cea mai luminoasă stea: Spica
 
Mitologie:
Există două mituri populare care explică originea constelaţiei Fecioara. În mitul grecesc, Persefona, zeiţă fertilităţii, care era virgină, este răpită într-o zi de către Hades, zeul Lumii de Jos. Mama ei, Demetra, încearcă fin zadar să o găsească şi, într-un act de disperare, distruge recolta. În efortul de a o calma, Hades o lasă pe Persefona să se întoarcă în fiecare an, în primăvară, pentru a o ajută cu recolta. Acest fapt explică apariţia constelaţiei Fecioarei, care este vizibilă doar din luna martie până în august, în fiecare an. Continuând cu tema virginităţii, zeita Astrea, fiica lui Zeus, Regele Zeilor, ajunge să fie obosită de războaiele omenirii şi se decide să urce la ceruri, devenind în acest mod constelaţia Fecioarei, unde ţine balanţa puterii (Libra) în mâinile sale.
 
Semnificaţie astrologică: Zodia Fecioarei este zodie de pământ şi, ca toate semnele de pământ, oamenii din această zodie sunt cu picioarele pe pământ şi pragmatici. Oamenii Fecioară, plac în special ordinea şi procedura, tind către perfecţionism şi sunt intoleranţi către comportamente frivole.
 
Cel mai bun timp să fie observată: Primăvara
 
Constelaţii vecine: Leul, Cupa, Corbul, Şarpe de mare, Balanţa, Şarpele, Boarul