Capricorn

Capricornul este una dintre cele mai vechi constelaţii cunoscute. Aceasta se află pe linia ecliptică şi este unul din cele 12 semne zodiacale. Babilonienii antici au numit aceastăconstelaţie, din cauza formei sale, "peştele capra". Noul nume al Capricornul a fost inventat de romani. Capricornul are o importanţă deosebită ca semn zodiacal în ceea ce priveşteastrologia.
 
Formă şi poziţie:Capricorn
Una peste alta, Capricornul este o constelaţie destul de discretă pentru că numai două dintre stelele sale sunt mai strălucitoare decât clasa de mărime 3. Cel mai simplu mod de a găsiconstelaţia Capricorn este de a căuta stelele strălucitoare ale "Peştelui sudic" şi pe Altair din constelaţia Vulturul. Odată ce le găseşti, imaginează-ţi o linie între ele - chiar sub această linie imaginară, vei vedea constelaţia Capricorn.
 
Ascensia dreaptă: 20h 05m la 21h 55m
Declinaţia: -9 la -28°
 
Cea mai strălucitoare stea: Delta Capricorni (Deneb Algedi)
 
Mitologie:
Capricornul de astăzi este un hibrid extraordinar, care constă din capra şi din peste, a cărui origine datează de la momentul Gigantomachy. În acele timpuri, în timpul unei lupte, zeii olimpieni şi-au luat zborul de la giganţi şi s-au transformat în animale pentru a se camufla. În acest fel, soţia lui Zeus, Hera, s-a transformat într-o vacă alb şi Zeus însuşiîntr-o oaie. Capricornul, pentru a se salva, şi-a transformat partea de jos într-o jumătate de peşte care l-a ajutat să înoate şi să se salveze. De aici, numele mitologic de "capra peste" caremodelează şi astăzi constelaţia Capricornului.
 
Semnificaţie astrologică: Oamenii care sunt născuţi sub semnul Capricornului sunt consideraţi cuminţi şi serioşi. Cu diligenţa şi simţul realităţii, ei sunt de multe ori percepuţi ca oamenii "duri". Cu toateacestea, în spatele exteriorului lor dur, există, de multe ori, o persoană foarte sensibilă şi caldă. Elementul Capricornilor este pământ.
 
Cel mai bun anotimp pentru observare: Toamna
 
Constelaţii vecine: Vulturul, Săgetătorul, Microscopul, Peştele sudic, Vărsătorul