Câinii de vânătoare

Câini de vânătoare este o constelaţie Hevelius adăugată târziu. Hevelius adăugat-o pe aceasta, precum şi pe altele, în atlasul său ceresc în 1690. Câinii de vânătoare sunt un obiectiv popular pentru fotografii de astronomie, datorită numeroaselor sale stele destul de strălucitoare şi uşor de recunoscut cu ochiul liber.
 
Formă şi poziţie:Câinii de vânătoare
Constelaţia Câini de vânătoare este destul de luminoasă şi poate fi văzută chiar şi cu ochiul liber în nopţile întunecate. Această constelaţie este plină de obiecte frumoase - inclusiv o grupare globulară şi galaxii, cu multe sisteme binare intresante. Multe dintre aceste obiecte au fost deja cunoscute lui Charles Messier, care le-a înregistrat în catalogul sau. Messier a descoperit galaxia M51, o galaxie spirală aflată la 30 de milioane de ani lumina distanţă.
 
Ascensia dreaptă: 12h 14h 6m la 7m
Declinaţia: +27 ° la +52 °
 
Cea mai strălucitoare stea: Alpha Canes Venatici
 
Mitologie:
Câini de vânătoare este o constelaţie destul de nouă. Această este o aşa-numită "constelaţie modernă", înregistrată de către Johannes Hevelius în atlasul sau ceresc. În contrast cu aşa-numitele "constelaţii clasice ale antichităţii", constelaţiile moderne au fost definite mult mai târziu şi au fost înregistrate fără nicio mitologie despre ele.
 
Cela mai bun anotimp pentru observare: Primăvara
 
Constelaţii vecine: Ursa mare, Cositele Berenicei, Boarul