Berbecul

Berbecul este o constelaţie mică dar de o importantă mare. Cele mai strălucitoare stele α (Hamal), β (Sheratan) şi γ (Mesarthim) formează o curbă. Soarele intră în Berbec pe 19 aprilie şi rămâne acolo până pe 14 mai. Cu toate acestea, Berbecul este cel mai uşor de observat toamna.
 
Formă şi poziţie:Berbecul
Berbecul este găsit la sud de constelaţia Triunghiul şi la vest de Peşti. Berbecul se arată ca o curbă uşor îndoită şi pentru a vedea un berbec real în constelaţie ai nevoie de multă fantezie. Beta Arietis este un sistem stelar dublu. 53 Arietis, o altă stea interesantă din constelaţia Berbec- abia vizibilă cu ochiul liber, a uimit astronomii cu viteza de excepţie cu care călătoreşte prin spaţiu, la mai mult de 160 de mile pe secundă.
 
Ascensia dreaptă: 01h 46m la 03h 29m
Declinaţia: +10 la +31 grade
 
Cea mai luminoasă stea: Alpha Arietis (Hamal)
 
Mitologie:
Constelaţia Berbecul este prima dată menţionată în cultura mesopotamiană, acum mai bine de 5000 de ani. A fost cunoscută sub numele de Agrar. Interpretarea ca un berbec îşi are rădăcinile în povestea lânii de aur. Un berbec înaripat cu lână de aur, trimis de Olimpieni, salvează pe prinţul Phrixus de la moarte, atunci când el este prins într-o luptă pentru tron. În semn de recunoştinţă, Phrixus sacrifică pe berbec, care apoi urcă la cer. Lână lui de aur devine prin urmare legendară. Chiar şi după moarte, berbecul îşi menţine rolul său central în mitologia greacă, de exemplu, în celebra Argonautica.
 
Înţeles astrologic: Cei născuţi sub semnul Berbecului sunt consideraţi pasionali şi determinaţi. Cu capul înainte este crezul Berbecilor. Oneşti şi simpatici, ei sunt foarte plăcuţi.
 
Cel mai bun timp să fie observată: Toamna
 
Constelaţii vecine: Triunghiul, Perseu, Taurul, Balena, Peştii